Skip to content

Door de bouw en functie is het kniegewricht een kwetsbaar gewricht. Een knieblessure komt dan ook vaak voor bij sporten waarbij veel gesprongen wordt, of veel plotselinge bewegingen gemaakt worden. Voetbal, volleybal en basketbal zijn hierbij risico sporten. Maar ook hardlopen en skiën zijn sporten waarbij veel knieblessures ontstaan.

Herstel na knieoperatie

Na een knieoperatie is beweging onmisbaar om de beweeglijkheid weer te herstellen. Voor elke operatie geldt een ander protocol. Bij Kernpraktijken voert u oefeningen uit onder deskundige begeleiding. Zo weet u zeker dat u voldoende oefent, maar ook weer niet te veel.

Er zijn heel veel verschillende knieoperaties. Veelvoorkomende operaties kunnen zijn:

  • Meniscus operatie
  • Voorste kruisband plastiek
  • Trochlea osteotomie
  • Stabilisatie knieschijf (bij veelvuldige luxaties)

Wat kan fysiotherapie doen?

Er zijn veel verschillende blessures die u kunt oplopen aan uw knie. Wanneer u last heeft van een knieblessure, is een goede diagnose een eerste vereiste. Daarom besteden de manueel therapeuten en (sport)fysiotherapeuten bij Kernpraktijken extra aandacht aan het in kaart brengen van het probleem en de oorzaak.

Bij Kernpraktijken hebben wij een speciaal kernprotocol ontwikkeld waar precies instaat wat de beste behandeling is voor een optimaal herstel. Al onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten werken volgens dit protocol.

Back To Top