skip to Main Content

Wat doet een leefstijlcoach?

Een leefstijlcoach begeleidt mensen in de stappen die nodig zijn naar een gezondere leefstijl. Wat dat precies inhoudt is voor iedereen anders. Het gaat in ieder geval over de zogenoemde “BRAVO”-thema’s: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning.

Niet iedereen zal problemen hebben met dezelfde thema’s, maar ze hebben wel met elkaar te maken. Om af te vallen gaan bewegen en voeding hand in hand. Bij alcohol hoort vaak ook een sigaretje of anders misschien een nootje of een lekker stukje kaas. Bewegen, roken, eten en drinken hebben allemaal een link met stress (en dus ook met ontspanning). Om die reden kiezen veel mensen dus om niet alleen te gaan afvallen of te stoppen met roken maar om een totale leefstijlverandering aan te gaan. Hierdoor worden de doelen dus groter en meeromvattend.

Een leefstijlcoach onderscheidt zich dus van bijvoorbeeld een diëtist of een personal trainer door naar alle facetten van gezondheid te kijken en door te begeleiden in gedragsverandering. Ongezond gedrag wordt in kleine stapjes vervangen door gezond gedrag.

Beschikbare praktijken

Leefstijlcoaching wordt op dit moment nog niet uitgevoerd binnen Kernpraktijken. Indien dit wel het geval is kunt u dit terugvinden op deze pagina.

 

Back To Top