Skip to content

Oedeemtherapie

Klik op een praktijk bij jou in de buurt en plan meteen een afspraak in.

Volendam

Bij Kernpraktijken Volendam bieden wij gespecialiseerde oedeemtherapie om u te helpen bij het verminderen van de symptomen van oedeem. Onze behandelingen zijn ontworpen om de oorzaak van uw oedeem aan te pakken en uw symptomen te verminderen.

Effectieve behandelingen voor oedeem

Oedeem is een aandoening waarbij vocht zich ophoopt in het lichaam en kan leiden tot zwelling en ongemak. Onze gekwalificeerde fysiotherapeuten passen een combinatie van behandelmethoden toe om de beste resultaten te behalen.

Wat is oedeem en hoe kan Kernpraktijken Volendam u helpen?

Oedeem kan het gevolg zijn van verschillende aandoeningen, waaronder lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem. Bij Kernpraktijken Volendam begrijpen we hoe frustrerend en beperkend oedeem kan zijn en daarom bieden we gespecialiseerde behandelingen om uw symptomen te verminderen.

Gespecialiseerde oedeemtherapie aangeboden door Kernpraktijken Volendam

Onze oedeemtherapie bestaat uit verschillende behandelmethoden, waaronder manuele lymfedrainage, compressietherapie en oefentherapie. We passen deze behandelingen aan op uw individuele behoeften om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke resultaten behaalt.

Onze behandelmethoden

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een techniek die wordt gebruikt om het lymfestelsel te stimuleren en te helpen bij het afvoeren van vocht. Onze fysiotherapeuten passen deze techniek toe om de zwelling in uw lichaam te verminderen.

Compressietherapie

Compressietherapie omvat het gebruik van compressiekousen of -verbanden om druk uit te oefenen op uw ledematen en zo te helpen bij het afvoeren van vocht. Onze fysiotherapeuten zullen u helpen bij het vinden van de juiste compressiekousen of -verbanden voor uw behoeften.

Oefentherapie

Oefentherapie kan worden gebruikt om de bloedsomloop te verbeteren en de spieren te versterken. Onze fysiotherapeuten zullen u helpen bij het ontwikkelen van een oefenprogramma dat is aangepast aan uw individuele behoeften en mogelijkheden.

Begeleiding en ondersteuning

Bij Kernpraktijken Volendam begrijpen we dat oedeem niet alleen lichamelijk ongemak veroorzaakt, maar ook emotionele en psychologische stress kan opleveren. Daarom bieden wij begeleiding en ondersteuning om u te helpen uw levensstijl

Op welke locatie wilt u behandeld worden?

Onze specialisten staan voor u klaar.

Back To Top