Skip to content

Bij zeer ernstige knieartrose kan een orthopedisch chirurg een halve of totale knieprothese adviseren. Veel mensen hebben profijt van zo’n ‘nieuwe knie’, meer dan 90 procent van de patiënten is na de operatie verlost van de pijnklachten en kan in het dagelijks leven weer veel meer doen.

Hoe kan uw fysiotherapeut u hiermee helpen?

Een goede revalidatie is noodzakelijk om de beweeglijkheid van de knie te verbeteren en spierkracht en coördinatie – die na een lange periode van pijnklachten vaak verminderd zijn – weer op te bouwen. Bij voorkeur begint de revalidatie al enkele dagen na de operatie. De fysiotherapeut geeft adviezen voor thuis, oefent met u het lopen met krukken en het traplopen. Later traint u vooral in de oefenzaal, maar gaat u ook thuis met oefeningen aan de slag. De revalidatie na een knieprothese duurt gemiddeld zes maanden, waarbij de eerste drie maanden vaak als zwaar worden ervaren.

In alle Kernpraktijken werken fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in revalidatie na een knieprothese. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en passen het behandelprotocol aan op uw klachten en doelen.

Back To Top