skip to Main Content

Wat is Shockwave therapie?

Shockwave therapie is een moderne en wetenschappelijk bewezen behandelmethode. De term “shockwave” verwijst naar mechanische schokgolfpulsen, die als een golf uitdeinen in een medium (water, lucht of een vaste stof). Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat Shockwave therapie bij diverse aandoeningen vaak erg goede resultaten geeft.

Shockwave is een mechanische behandeling. Er komt geen stroom, dus geen elektrische schok aan te pas. De behandeling kan soms wat gevoelig zijn, maar is zeker niet pijnlijk.

De behandeling duurt circa 5-10 minuten. Tussen twee behandelingen zit meestal een periode van 7 tot 12 dagen. Er zijn ongeveer 6-8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Wanneer kan shockwave worden toegepast?

Langdurige peesklachten (met of zonder verkalking), zoals:

  • Hielspoor
  • Achillespeesblessure
  • Kniepeesblessure
  • Tennis/golferselleboog
  • Schouderklachten

Kan Shockwave altijd?

Hoewel shockwave in veel gevallen een goede aanvulling kan zijn op de behandeling, zijn er een aantal gevallen waarbij geen shockwave gebruikt mag worden. Vraag uw therapeut of shockwave voor u geschikt is.

Wat kost shockwave?

Deze methode is een onderdeel van de normale fysiotherapiebehandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen in principe ook de kosten voor shockwave therapie hieronder.

Bekijk de video over Shocktherapie

Beschikbare praktijken

Purmerend
Zaandam
Monnickendam

Bekijk onze folder over Shockwave therapie

Back To Top