Skip to content

Shockwave therapie

Heeft u (chronische) peesklachten? Last van uw achillespees, tenniselleboog, hielspoor, kniepees of schouderpees? Dan is shockwave misschien zinvol voor u!

Klik op een praktijk bij jou in de buurt en plan meteen een afspraak in.

Purmerend
Zaandam
Monnickendam
Volendam

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie is een moderne en wetenschappelijk bewezen behandelmethode voor peesklachten. De term shockwave verwijst naar mechanische schokgolfpulsen, die als een golf uitdeinen in een medium (bijvoorbeeld water, lucht of een vaste stof). De pulsen die vrijkomen uit de behandelkop verplaatsen zich door de huid naar de plek van de blessure. Hierdoor verbetert de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied, waardoor de pijn afneemt en het herstel wordt gestimuleerd. Shockwave stimuleert het lichaam om zelf de blessure te genezen.

Voor welke klachten is shockwave geschikt?

Shockwave therapie is effectief bij langdurige peesklachten met of zonder verkalking. U kunt hierbij denken aan klachten zoals:

  • Hielspoor
  • Achillespeesblessure
  • Kniepeesblessure
  • Tennis/golferselleboog
  • Schouderklachten

Hoe voelt shockwave en hoe ziet de behandeling eruit?

Het te behandelen gebied wordt door de therapeut vastgesteld. Voor een juiste diagnose en de exacte locatie kan echografie worden toegepast. De behandelkop wordt door de fysiotherapeut met wat gel voor een goed contact precies op de te behandelen locatie geplaatst. De frequentie en intensiteit van de shockwave is instelbaar en hangt af van de blessure.

Shockwave is een mechanische behandeling. Er komt geen stroom, dus geen elektrische schok aan te pas. De behandeling kan soms wat gevoelig zijn, maar is zeker niet pijnlijk.

De behandeling duurt circa 5-10 minuten. Tussen twee behandelingen zit meestal een periode van 7 tot 12 dagen. Er zijn ongeveer 6-8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Naast shockwave zijn ook oefeningen nodig om uw pees te laten herstellen. Met oefenen wordt uw pees namelijk sterker.

Er zijn een aantal gevallen waarbij geen shockwave gebruikt mag worden. Vraag uw therapeut of shockwave voor u geschikt is. Deze methode is een onderdeel van de normale fysiotherapiebehandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen ook de kosten voor shockwave therapie hieronder.

Bekijk hier onze folder over shockwave therapie.

Op welke locatie wilt u behandeld worden?

Onze specialisten staan voor u klaar.

Back To Top