skip to Main Content

Wanneer wordt fysiotherapie ingezet bij COPD?

De gespecialiseerde long-fysiotherapeuten kunnen patiënten met COPD en astma begeleiden bij de gevolgen van hun longaandoening. De fysiotherapeut maakt een inventarisatie van de probleemgebieden zoals, vastzittend slijm, ineffectief hoesten, benauwdheid bij inspanning.

Door middel van ademhalingsoefeningen, spierkrachttraining (ook van de ademhalingsspieren) en/ of cardiotraining wordt gericht geoefend en/ of getraind.

Netwerk Longfysiotherapie Waterland

Het netwerk Longfysiotherapeuten is een initiatief van het Waterland Ziekenhuis en fysiotherapie praktijken uit Purmerend en omgeving. Het netwerk bestaat sinds 2004 en is in deze 15 jaar tijd uitgegroeid tot een regionaal netwerk waarin samenwerking en kwaliteit vooropstaan.

Het netwerk bestaat uit zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met een longaandoening, zoals COPD, astma of andere long aandoeningen. De longartsen en longverpleegkundigen van het Dijklanderziekenhuis, longverpleegkundigen Evean en fysiotherapeuten nemen deel aan het netwerk  en overleggen meerdere malen per jaar. De zorgverleners zijn specifiek deskundig en stemmen de behandeling goed op elkaar af. Het netwerk heeft een nauwe samenwerking met huisartsen in de omgeving.

Netwerk Longfysiotherapie Waterland staat voor deskundigheid, kwaliteit en goede samenwerking.

Fysiotherapie bij de kernpraktijken voor COPD

Binnen de Kernpraktijken werken een aantal therapeuten met een specialisatie in de COPD. Zij zorgen ervoor dat de kennis over deze specialisatie optimaal bij u wordt toegepast, zodat u altijd verzekerd bent van de beste behandeling.

Bekijk hier de folder over Netwerk Longfysiotherapie Waterland

Back To Top