skip to Main Content

Wat houdt dry needling in?

Dry needling is een behandelmethode die sinds enkele jaren wordt gebruikt binnen de reguliere fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Met dry needling wordt de spier aangeprikt met een droge (dry) acupunctuurnaald. Er worden dus geen vloeistoffen in de spier gebracht.

Wanneer wordt dry needling binnen de kernpraktijken toegepast?

Dry needling is uiterst effectief voor het behandelen van triggerpoints. Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen. Triggerpoints kunnen vooral stijfheid en pijn veroorzaken, maar ook bewegingsbeperkingen en krachtverlies. In ruststand is de spiervezel niet uitgerekt of samengetrokken.

Een triggerpoint zorgt ervoor dat de spiervezels in de rusttoestand op bepaalde punten meer samengetrokken zijn dan in het omringende gebied. Hierdoor ontstaat een lokale verdikking met een slechte doorbloeding waardoor afvalstoffen zich ophopen. Dit noemen we ook wel spierknopen: een bundel spiervezels dat zich niet ontspant.

Via het gericht aanprikken van de triggerpoints met een naaldje, worden deze punten in de spier(en) ontspannen.

Dry needling bij Kernpraktijken

Bij Kernpraktijken werken verschillende fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in dry needling. Dankzij regelmatige nascholingen blijven deze therapeuten altijd op de top van hun kunnen. Dry needling wordt uitgevoerd in onze praktijken in Middenbeemster, Monnickendam, Volendam en Zaandam.

Dry needling is onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen de kosten voor dry needling hier in principe onder.

Bekijk de video over Dry Needling

Bekijk onze folder over Dry Needling

Back To Top