Skip to content

Tijdens of na de zwangerschap kunnen pijnklachten ontstaan in- en rond het bekken. Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door een instabiel bekken. Gelukkig kunnen deze klachten van bekkenpijn verholpen worden met de juiste oefeningen en begeleiding.

Wat is de oorzaak van bekkenpijn?

Bekkenpijn ontstaat vaak tijdens de zwangerschap. Gewrichtsbanden worden tijdens de zwangerschap losser en slapper. Het bindweefsel en de spieren worden soepeler. Dit is nodig om het geboortekanaal te vergroten tijdens de bevalling. Wanneer u last heeft van een instabiel bekken, verschuiven de botten ten opzichte van elkaar. Deze belanden zo in een verkeerde positie. Dit veroorzaakt de bekkenpijn. Veel bewegingen kunnen hierdoor moeizamer gaan en pijnlijk worden. Deze bekkenpijn kan echter verholpen worden door de gewichten weer op de juiste manier te laten functioneren.

Behandeling bij bekkenpijn

Er zijn goede oefeningen die bekkenpijn kunnen verminderen of wegnemen. Het is verstandig hierbij goede begeleiding te vragen aan een bekkenfysiotherapeut. De bekkenfysiotherapeuten van Kernpraktijken zijn speciaal geschoold om bekkenpijn- en klachten te analyseren en te behandelen.

Bekijk hier onze folder over Bekkenfysiotherapie

Back To Top