Skip to content

Manuele therapie

Klik op een praktijk bij jou in de buurt en plan meteen een afspraak in.

Middenbeemster
Monnickendam
Purmerend
Volendam
Zaandam

Wat is manuele therapie?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een driejarige masteropleiding manuele therapie heeft gevolgd. Een Master Manueel Therapeut (MMT) heeft extra kennis opgedaan op het gebied van (wetenschappelijke) diagnostiek en therapie om bij bewegingsgerelateerde problemen een oplossing te bieden. Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen.

Wat kan een manueel therapeut voor mij doen?

Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen. Dit heeft invloed op de houding. Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Bekijk de video over Manuele therapie

Wanneer naar een manueel therapeut?

Manuele therapie kan een uitkomst zijn als u wat complexere klachten hebt. Bijvoorbeeld pijn die uitstraalt naar andere delen van je lichaam, u aanhoudende problemen hebt van het bewegingsapparaat of wanneer u het gevoel heeft dat er een blokkade zit en u daardoor niet lekker beweegt. Het gaat in principe om klachten die niet alleen voor pijn zorgen maar waardoor u ook minder goed kunt bewegen.

Bekijk hier onze folder over manuele therapie.

Op welke locatie wilt u behandeld worden?

Onze specialisten staan voor u klaar.

Back To Top