Skip to content

Epte

Klik op een praktijk bij jou in de buurt en plan meteen een afspraak in.

Zaandam

Heeft u chronische peesklachten? Last van uw achillespees, tenniselleboog, hielspoor, kniepees of schouderpees? Alles al geprobeerd en nog steeds klachten? Dan is EPTE® misschien de oplossing voor u!

Wat is Epte therapie?

Epte, oftewel Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse, is een behandelmethode voor chronische, slecht genezende peesklachten. (tendinopathieen)

Bij Epte wordt onder echogeleiding een naaldje in de pees gebracht. Een elektrische prikkel zorgt daarna voor het therapeutische effect.

De Epte behandeling is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om de pezen weer sterker en beter belastbaar te maken

Tendinopathieen zijn chronische peesblessures van o.a. achillespees, elleboog, schouder, hielspoor, kniepees. Deze blessures staan bekend om hun hardnekkige karakter. Juist deze aandoeningen zijn uitstekend te behandelen met Epte.

Hoe ziet de Epte behandeling eruit?

Met behulp van echografie wordt de juiste locatie bepaald. Het dunne naaldje wordt in de pees geprikt. Daarna wordt gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend. Met de stroom wordt een proces gestart waarmee uw pees gezonde nieuwe vezels gaat aanmaken. Het prikken kan licht gevoelig zijn. De behandeling wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, maar als kortdurend ‘oncomfortabel’.

De beste resultaten worden geboekt wanneer Epte therapie gecombineerd wordt met de juiste adviezen en een specifiek oefenprogramma. De oefeningen zijn bedoeld om de pees treksterk te maken en de vezels in de goede richting te laten groeien. Zonder oefeningen groeien de nieuwe vezels kriskras in alle richtingen en dat is niet sterker.

Welke peesblessures zijn geschikt voor Epte?

  • Pijn net onder de knieschijf, kniepees (jumpers knee)
  • Pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • Chronische elleboogpijn, epicondylitis lateralis (tenniselleboog)
  • Chronische schouderpijn (supraspinatuspees)
  • Hielspoor (fasciitis plantaris)

Bekijk hier onze folder over epte.

Op welke locatie wilt u behandeld worden?

Onze specialisten staan voor u klaar.

Back To Top