Skip to content

Na een operatie in de knie verwijst de orthopeed regelmatig voor fysiotherapie. Veel  knieoperaties vereisen namelijk revalidatie, variërend van enkele weken tot meer dan een jaar. Veelvoorkomende operaties zijn:

  • kijkoperatie (arthroscopie) waarbij de meniscus wordt bijgeknipt (meniscectomie);
  • kijkoperatie waarbij de meniscus wordt gehecht (meniscopexie);
  • voorste kruisbandoperatie
  • stabilisatie van de knieschijf (MPFL-reconstructie of tuberositas transpositie) bij veelvuldige luxaties van de knieschijf (knieschijf uit de kom);
  • microfracturing waarbij een defect in het kraakbeen wordt opgeboord.

Hoe kan uw fysiotherapeut u hiermee helpen?
Een goede revalidatie is noodzakelijk om de beweeglijkheid van de knie te verbeteren en spierkracht en coördinatie – die na een lange periode van pijnklachten vaak verminderd zijn – weer op te bouwen. Bij voorkeur begint de revalidatie al enkele dagen na de operatie. De fysiotherapeut geeft adviezen voor thuis, oefent met u het lopen met krukken en het traplopen. Later traint u vooral in de oefenzaal, maar gaat u ook thuis met oefeningen aan de slag.

In alle Kernpraktijken werken fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de revalidatie na een knieoperatie. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en passen het behandelprotocol aan op uw klachten en doelen.

Back To Top