Skip to content

De enkel en voet bestaan in totaal uit 30 botstukken en moet in staat zijn om zich in korte tijd aan te passen aan allerlei uitdagingen. Van contactfase bij de landing op de hiel, naar standfase met al het gewicht op de voet, naar afzetfase binnen 1 seconde. Onze voet krijgt veel te verwerken. Het ene moment zacht en soepel als een natuurlijke schokbreker om het lichaamsgewicht op te vangen, het andere moment stijf en stug als een hefboom om het gewicht naar voren te verplaatsen.

Een complex geheel, waarbij alle gewrichtjes met hun statische kapsel-bandstructuren, een ingenieus  samenspel vormen met het dynamische spier-peesapparaat van zowel binnen- als buiten de voet gelegen spiergroepen. En dat allemaal om een beweging mogelijk te maken, die wij letterlijk van kinds af aan geleerd hebben en als vanzelfsprekend beschouwen: Lopen.

Maar is het altijd wel zo vanzelfsprekend? Gaat het lopen wel zo vanzelf? Wie heeft er niet wel eens een‘zwikje’gehad van de enkel of daags na een pittige wandeling, lang staan op werk of intensief sporten, zijn voeten gevoeld tijdens het opstaan uit bed. En het vervelende is: hoe er mee om te gaan? Want dat wij onze voeten nodig hebben is een feit. In onze dagelijkse activiteiten, ons werk, hobby en sport.

Uw fysiotherapeut bij Kernpraktijken kan u helpen zo snel mogelijk van uw klachten af te komen. Dus aarzel niet en kom langs en wij zullen u na grondige diagnostiek met advies, behandeling en verdere begeleiding van uw klachten verder op weg helpen.

Back To Top