skip to Main Content

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisme bovenop de normale fysiotherapie waarvoor onze medewerkers geleerd hebben. In een driejarige masteropleiding hebben onze sportfysiotherapeuten alles geleerd over wat er in het lichaam gebeurt van iemand die sport. Zij weten daarom precies hoe blessures ontstaan.

Wat kan een sportfysiotherapeut voor mij doen?

Onze sportfysiotherapeuten zijn er om jouw klachten te onderzoeken en de precieze oorzaak te achterhalen. Hoe komt het dat je last hebt van je knie tijdens het hardlopen? Waarom doen je voeten altijd pijn na het voetballen? Dat zijn vragen waar de sportfysio’s van Kernpraktijken helemaal induiken: zij verdiepen zich in de sport die je beoefent en kijken hoe jij beweegt en of daar nog winst valt te halen. Onze sportfysiotherapeuten stellen namelijk altijd als doel om jouw klachten volledig te verhelpen.

Wanneer moet ik naar een sportfysiotherapeut?

Sportfysiotherapie is er voor iedereen die sport. Zo simpel is het. Je hoeft geen topsporter te zijn om baat te hebben bij een behandeling van een sportfysiotherapeut. Integendeel zelfs. Als je recreatief sport is de kans best groot dat je niet de juiste techniek gebruikt of dat je houding niet helemaal goed is. Dat kan voor blessures zorgen. Onze sportfysiotherapeuten kunnen die verkeerde techniek en houding constateren en je vervolgens de correcte methode aanleren.

Wat zijn de voordelen van sportfysiotherapie?

Als je een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten, ben je misschien bang dat je nooit meer op je oude niveau terugkomt. Onze sportfysio’s proberen altijd om het tegendeel te bewijzen. Het voordeel van sportfysiotherapie is dat we heel goed kijken naar hoe jij reageert tijdens het sporten en wat er precies fout gaat. Daardoor is de behandeling ook volledig afgestemd op jouw lichaam. Daarnaast richten we ons op hoe je toekomstige blessures kunt voorkomen.

Back To Top