Skip to content

Wat is sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je lichaam en voorkom je spierblessures.

Waarom sportmassage?

Sportmassage kan zowel reactief als preventief gedaan worden. Sportmassages kunnen enkele dagen na een flinke inspanning genomen worden om het herstel te bevorderen. Sportmassages kunnen ook gebruikt worden om blessures te voorkomen door de spier goed doorbloed te houden. Sportmassages zijn ook goed te gebruiken als je last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor een sneller herstel doordat de geblesseerde spieren beter doorbloed worden.

Hoe werkt sportmassage?

Een sportmassage is even iets anders dan een relaxmassage. Bij de sportmassage wordt er stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit de spier worden gehaald. Doordat er diep in de spier gemasseerd moet worden voelt dit soms wat onprettig. De sportmasseur houdt altijd in de gaten of de behandeling niet te intens is zodat de behandeling voor iedereen verdraagzaam is.

Door de diepe massage wordt de doorbloeding van de spier goed op gang gebracht waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat het lichaam sneller zal herstellen en dat blessures door overbelasting van de spier voorkomen worden.

Het wordt afgeraden om een zware behandeling te doen vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren met je spieren. Door de zware behandeling zal de spier al belast zijn en de inspanning zou net te veel kunnen zijn. De fysiotherapeut kan je hier advies over geven en de behandeling aanpassen op de geplande activiteiten.

Beschikbare praktijken

Middenbeemster
Volendam

Back To Top