skip to Main Content

Een relatief kleine afwijking in voetenstand of afwikkelpatroon in de enkel/voet kan een serieuze blessure veroorzaken of onderhouden. In veel gevallen kunnen (sport)blessures met de juiste schoenen voorkomen worden. Tevens kan de mogelijke oorzaak van het ontstaan van blessures weggenomen worden door het gebruik van functioneel geschikte schoenen of een aanpassing of steun in de schoenen.

Vanuit de sportfysiotherapeutische principes wordt de voet beoordeeld tijdens bewegingen niet alleen vanuit de stilstaande voet. De sportfysiotherapeut analyseert uw voetenstand en looppatroon en bepaalt of uw manier van afwikkelen een klacht kan veroorzaken of onderhouden. De kans op blessures wordt aanzienlijk kleiner bij gebruik van schoenen die passen bij uw individuele wensen.

De steunzolen

Indien een correctie met een steunzool noodzakelijk is, wordt deze besteld, gebruikmakend van de gegevens van de digitale drukmeting en de voetanalyse. Deze worden geproduceerd door een geregistreerd orthopedisch schoentechnicus. De zolen zijn daarmee officiële steunzolen. De eigenschappen van deze steunzolen zijn zodanig dat er comfortabel mee kan worden gesport.

Beschikbare praktijken

Monnickendam
Purmerend
Zaandam

Back To Top