Skip to content

Hardlopen is een van de meest beoefende sporten van Nederland. Het is heel laagdrempelig en kan overal worden gedaan. Iedereen kan het. Een paar hardloopschoenen is het enige dat ervoor nodig is. Omdat het zo laagdrempelig is, is het ook een sport die zeer blessuregevoelig is. En die blessures komen dan uiteindelijk bij ons in de praktijk terecht. 

Hoewel er bij blessures vaak als eerste naar de schoenen wordt gekeken, zijn die maar zelden de oorzaak van de blessure. Meestal wordt een blessure veroorzaakt door een te progressieve opbouw in de training of door de looptechniek. Of eigenlijk: gebrek aan looptechniek.

Hardlopen is niet zomaar een vorm van snelwandelen, maar toch lopen veel mensen wel op die manier. Deze manier van hardlopen zorgt voor veel stress op verschillende gewrichten. Met een uitgebreide hardloopanalyse kan een beter inzicht gekregen worden in uw techniek en achterliggende oorzaken van blessures.

Er worden filmpjes gemaakt tijdens het hardlopen op de loopband waarbij o.a. gekeken wordt naar de pasfrequentie, verschillende hoeken knie/heup, gebruik armzwaai. Deze filmpjes worden samen met u bekeken en besproken. U krijgt persoonlijk advies hoe u uw hardlooptechniek kunt verbeteren. Dit komt ten goede aan uw prestaties en uw blessures.

Bekijk de specialist:

Bekijk onze folder over Hardloopanalyse

Beschikbare praktijken

Monnickendam
Zaandam
Purmerend
Volendam

Back To Top