Skip to content

“Wie alleen een hamer heeft ,ziet alleen nog spijkers”

“Samenwerken” staat hoog in het vaandel bij Kernpraktijken Fysiotherapie Beemster. Niet alleen binnen de praktijk consulteren de collega’s elkaar op dagelijkse basis om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. Binnen en buiten de praktijk kennen wij een aantal geformaliseerde samenwerkingsvormen met andere disciplines.

Huisartsen

Er is op dagelijkse basis een intensieve samenwerking met beide Beemster huisartsenpraktijken. Dit betreft telefonische afstemming op patiëntniveau, soms ook een gezamenlijk patiënt consult en in bredere zin o.a. het begeleiden van HAIO’s (huisartsen in opleiding), richtlijnbespreking en visiebesprekingen gezondheidzorg Beemster.

Ouderenzorg

De toenemende vergrijzing en de behoefte om zolang mogelijk thuis te blijven wonen vraagt om een nieuwe aanpak. Samen staan we voor de uitdaging om ouderen zo goed mogelijk te begeleiden. Huisartsenpraktijk Kemper en van Aken hebben het initiatief genomen om met de zorgprofessionals dicht bij huis (1ste-lijn) samen te werken. Goed overleg en korte lijnen tussen de hulpverleners maakt het mogelijk de zorg goed te organiseren, herkenbaar en veilig. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van het eGPO (elektronisch Gestructureerd Patiënten Overleg). 

Specialistische zorg

Kernpraktijken Fysiotherapie Beemster is medeoprichter van KernKinetics. KernKinetics is ons test- en expertisecentrum ondergebracht in het Waterland Ziekenhuis Purmerend.  In samenwerking met de orthopedisch specialisten van het Dijklanderziekenhuis wordt onderzoek gedaan ten behoeve van patiënten met totale heupen en knieën. Deze patiënten worden postoperatief begeleid door de casemanager van KernKinetics. Voorts wordt op basis van gespecialiseerde testen advies gegeven over diverse aandoeningen bijvoorbeeld na kruisbandletsels. De collega’s beoordelen, na testen, ook de return- to-sport criteria voor (top)sporters). Vanuit Fysiotherapie Beemster zijn een aantal collega’s casemanager bij Kernkinetics.

Diëtiste

Diëtistenpraktijk Els Pereboom. (Els Pereboom en Ilona Kenter) zijn werkzaam in onze praktijk in Middenbeemster
Voeding en bewegen zijn nauw verweven als het gaat om de gezondheid. G
ewichtsproblemen (onder-/overgewicht), Ondervoeding, Sondevoeding, Voeding bij kanker, Diabetes, Longziekten, Verhoogd cholesterol, Hypertensie, Nieraandoeningen, Maag/Darmproblemen, Hartfalen, Gezonde voeding en bewegen voor kinderen, tieners, volwassenen, senioren, zwangere en vegetariërs zijn indicaties waarbij de diëtistes en fysiotherapeuten u kunnen adviseren en ondersteunen.

Hersteltrainer

De collega’s van Kernpraktijken Fysiotherapie Beemster en hersteltrainer Mennolt Klaassen
bieden al meer dan tien jaar een optimaal behandel- en hersteltraject door het realiseren van een gestructureerde aanpak van blessures .

Hersteltraining is een vorm van sport specifieke revalidatie na of met een blessure c.q. klachten van het houdings- en bewegingsapparaat, met als doel hervatten van het sporten op dat niveau welk door de sporter gewenst is en in overeenstemming is met zijn of haar belastbaarheid. De hersteltraining  is een geïntegreerd onderdeel van het fysiotherapeutisch behandelplan.

De fysiotherapeut bepaalt wanneer na een periode van behandelen en oefenen in de trainingsruimte de sporter weer geschikt is voor de sport specifieke training op het veld. De hersteltrainer en fysiotherapeut werken hier aan de “return- to -sport “criteria en de wedstrijdfitheid

Podoloog

Samenwerking met de Beemster podologen bij voet- of statiekproblemen. Samenwerking met
Verweij voetcentraal -multidisciplinaire benadering  voet- of statiekproblemen, loopanalyse, beoordelen operatie-indicaties i.s.m. orthopeden Zaans Medisch Centrum.

Back To Top