Skip to content

Samenwerkingsverbanden Zaandam

Huid-en Oedeemtherapie

De praktijk van huid-en oedeemtherapeut Evelien van Braam is gevestigd op Ereprijsweg 9, 1508 CT Zaandam. Zij heeft al vele jaren haar praktijk binnen de Fysiogroep.

Wat doet een huidtherapeut?

Een huidtherapeut zal er alles aan doen om klachten als gevolg van huidaandoeningen te verminderen, op te lossen of te voorkomen. Mogelijke klachten die voortkomen uit huidaandoeningen zijn pijn, jeuk, bewegingsbeperkingen en lichamelijke handicaps. Daarnaast ontvangt de huidtherapeut regelmatig patiënten met psychische klachten als gevolg van schaamte, angstgevoelens of beperkingen die met hun huidaandoening samenhangen.  De behandeling van patiënten gebeurt vaak in samenwerking met een dermatoloog, plastisch chirurg, medisch specialist of huisarts.

Het werkveld van de huidtherapeut is breed en afwisselend. Patiënten kunnen van jong tot oud bij de huidtherapeut terecht met huidproblemen (van acne, oedeem tot ouderdomsvlekken) – en wensen op het gebied van cosmetische verbeteringen (camoufleren van verkleuringen, verwijderen van tatoeages etc.). Daarnaast kan een preventief bezoek aan de huidtherapeut problemen of verergering van klachten voorkomen, denk aan het vroegtijdig ontdekken van huidkanker.

Wat is oedeemtherapie?

Door een stoornis in het lymfestelsel wordt overtollig weefselvocht onvoldoende afgevoerd. Vochtophoping in de huid en onderliggende weefsels veroorzaakt (pijnlijke) zwellingen en stijfheid. Om het lichaam te helpen het overtollige vocht te verwijderen, zijn verschillende behandelmethodes geschikt. Voor een maximaal effect past de huidtherapeut vaak meerdere methodes toe die samenvallen onder de noemer oedeemtherapie.

Voor informatie over symptomen, de verschillende vormen van oedeem en het ontstaan van oedeem verwijzen wij u naar de site www.huidtherapie.nl

Door manuele lymfdrainage (een speciale massagetechniek), vaak in combinatie met compressietherapie, het aanbrengen van zwachtels of elastische kousen, zorgt de huidtherapeut ervoor dat het vocht beter afgevoerd wordt. Hierdoor nemen pijn en stijfheid af. Daarnaast adviseert de huidtherapeut u graag, hoe u zelf de afvoer van lymfevocht kunt bevorderen en verergering door complicaties kunt voorkomen. Ook over de verschillende behandelmethodes vindt u meer informatie op www.huidtherapie.nl

Oefentherapie Zaanstad

Oefentherapeut Trea Hillebrink heeft een aantal dagdelen per week zitting bij de Fysiogroep.

Meer informatie over oefentherapie en haar praktijk vindt u op de website https://oefentherapie-zaanstad.nl/

 

Back To Top