Ga naar hoofdinhoud

Schouder Netwerk

Sinds mei 2008 heeft het Zaans Medisch Centrum een schouderpoli. Namens Kernpraktijken hebben collega’s van Kernpraktijken Fysiogroep Zaandam, in samenwerking met Kajo Styblo (orthopeed ZMC gespecialiseerd in schouders), deze poli opgezet.

Het doel is om met één bezoek een volledige diagnose te stellen. Dit is mogelijk door dat eerst een rontgenfoto wordt gemaakt. Daarna volgt er een gesprek en een uitgebreid onderzoek van de schouder. Dit kan nog aangevuld worden met een echo onderzoek. Aan de hand van deze gegevens bespreekt de orthopeed de behandelmogelijkheden. Via de poli orthopedie kan een afspraak worden gemaakt, telefoonnummer: 075 6502 911

De schoudervakgroep van Kernpraktijken neemt deel aan Schouder Netwerk Amsterdam en Schouder Netwerk Zaanstreek, beiden onderdeel van Schouder Netwerk Nederland. Dit netwerk richt zich op het verbeteren van fysiotherapeutisch handelen bij mensen met schouderpijn. ZO kunnen alleen individuele fysiotherapeuten lid worden van een regionaal schoudernetwerk dat bij SNN is aangesloten. Deze fysiotherapeuten worden geselecteerd op basis van scholing, klinische ervaring en aantoonbare affiniteit met schouderrevalidatie. Eenmaal lid moeten zij vakliteratuur bestuderen en samen bespreken op basis van ingezonden vragenlijsten. Ook worden ze geinstrueerd in nieuwe behandeltechnieken, organiseren ze vakinhoudelijke bijeenkomsten en nemen ze deel aan congressen en cursussen op het gebied van schouderklachten. Leden die niet blijven voldoen aan de eisen, worden geroyeerd.

Back To Top