skip to Main Content

Binnen Kernpraktijken Beemster en De Garage is sinds kort nieuwe apparatuur beschikbaar voor de diagnostiek en behandeling van de bekkenbodem, genaamd MAPle! Onze bekkenfysiotherapeuten kunnen met behulp van deze apparatuur nauwkeuriger en doelgerichter behandelen.

De bekkenbodem bestaat uit een netwerk van verschillende spieren en zenuwen, die onderling samenwerken. Deze bekkenbodem draagt bij aan de stabiliteit van het bekken. Een probleem met één van de spieren kan nare klachten veroorzaken, zoals pijn en problemen met plassen, ontlasten en vrijen. Om deze klachten te kunnen verhelpen, is het heel belangrijk om te weten welke spier er precies behandeld moet worden.

De apparatuur die hiervoor door onze therapeuten werd gebruikt, was niet in staat om een duidelijk onderscheid te maken tussen de verschillende spieren in de bekkenbodem. Onze bekkenfysiotherapeuten kunnen met behulp van MAPle beter zien waar het probleem ligt en patiënten doelgerichter gaan behandelen. Deze zeer nauwkeurige diagnose en behandelmethode geeft namelijk precies aan op welke plek in de bekkenbodem het probleem zit. Een mooie aanvulling binnen Kernpraktijken!

Wist u dat…
– Het bij >30% van de vrouwen niet mogelijk is om de bekkenbodem aan te spannen, wanneer dit gevraagd wordt? 50% doet dit niet effectief en 20% perst in plaats van aan te spannen.

– Bekkenbodemspierdysfunctie zorgt voor 30% urineincontinentie, 11-15% incontinentie van ontlasting, 51% verzakkingsklachten, obstipatie, 30% seksuele dysfunctie, blaasleegstoornissen en 15% chronische pijn?

Back To Top