skip to Main Content

Binnen kernpraktijken vinden wij het erg belangrijk om patiënten de behandeling te bieden die zij nodig hebben, zo ook bij orthopedische patiënten. Binnen de orthopedie staat de behandeling van afwijkingen aan het bewegingsapparaat, zoals botten, spieren, pezen en gewrichten, centraal. Om orthopedische patiënten zo goed mogelijk bij te staan, hebben wij KernKinetics opgericht en werken wij nauw samen met orthopeed dhr. drs. J.H. Hillen.

KernKinetics is het test- en expertisecentrum van Kernpraktijken in het Dijklanderziekenhuis te Purmerend. In dit testcentrum hebben de gespecialiseerde fysiotherapeuten nauw contact met de orthopeed en uw behandelend fysiotherapeut.

Daarnaast houdt dhr. drs. Hillen iedere eerste week van de maand een spreekuur bij alle Kernpraktijken, met uitzondering van onze locatie in Zaandam. Hij rouleert langs de Kernpraktijken en beoordeelt daar op verzoek van de fysiotherapeuten orthopedische patiënten. Voor een controle tijdens dit spreekuur is het wel noodzakelijk dat patiënten een doorverwijzing hebben van de huisarts. Dhr. drs. Hillen kijkt tijdens het onderzoek specifiek naar knieklachten, schouderklachten of enkelklachten en bespreekt ook het vervolgtraject. Vaak ziet hij de patiënten nogmaals op de polikliniek in het ziekenhuis, zodat gezorgd wordt voor de beste nazorg.

Meer informatie over deze unieke samenwerking tussen onze fysiotherapeuten en orthopeden vindt u elders op onze website!

Back To Top