skip to Main Content

Al zo’n vijf jaar had ik last van mijn rug. Waarschijnlijk heb ik in het verleden een verkeerde beweging gemaakt met sporten. Ik sportte altijd veel, maar de pijn werd steeds erger. Ik weet inmiddels dat mijn twee onderste ruggenwervels zijn ingezakt. Dat komt nou eenmaal wanneer je ouder wordt. De een heeft daar meer last van dan de ander. Omdat ik daar dus toch erg veel last van had heb ik verschillende therapeuten bezocht. Het hielp te weinig helaas. Daarom ben ik uiteindelijk terecht gekomen op de pijnpoli. Daar kreeg ik injecties in mijn rug. Dat nam de pijn telkens maar 14 dagen weg. Uiteraard was dat ook niet ideaal. Ik belandde dus weer radeloos bij de huisarts. Er waren al veel röntgenfoto’s gemaakt in het verleden, daar was nooit wat op te zien. Nu werd er nog een botscan gemaakt, maar opnieuw niets te zien. Ik was dus uitbehandeld zoals ze dat dan noemen. Het enige dat ik nog kon doen was opnieuw naar een fysiotherapeut gaan. Daar zijn mijn spieren veel gemasseerd, maar wederom leverde het op de lange termijn niets op.

Het was bijna geluk bij een ongeluk dat ik in september van drie traptreden afgleed. Ik brak mijn linker heup, wat natuurlijk verschrikkelijk is. Eerst werd ik geopereerd en vier dagen na de operatie mocht ik naar huis. Ik kon bijna niets. Ik wist niet eens hoe ik de trap op moest komen. Op mijn knieën ben ik toen naar boven gekropen. Mijn man is toen naar Kernpraktijken gegaan. Hij kende Nel nog van vroeger en hij zou haar eens om raad gaan vragen. Toen Ruud hoorde van mijn geklauter op de trap schrok hij zich kapot. Ik was hartstikke onverantwoord bezig geweest en had het helemaal kunnen verpesten daarmee. Hij beloofde dat de volgende dag iemand langs zou komen bij me. Dat was Janneke. Na wat aanwijzingen van Janneke, en ik verder nog rust moest houden, is Janneke zes weken later begonnen met de behandeling.

Uiteraard begonnen we met de behandeling van mijn heup. Mijn spieren moesten aansterken. Na een tijd bleef ik last houden van mijn lies, wat helemaal niet gek was volgens Janneke. Mijn rug zat helemaal vast, waardoor ik mijn spieren verkeerd belastte. Zij heeft Michael destijds erbij gehaald. Hij is de rug specialist en  kon Janneke perfect aanvullen in mijn behandeling. Ontzettend professioneel vond ik dat.

Nu gaat het gewoon hartstikke goed in combinatie met therapie en oefeningen in de sportschool onder begeleiding. Janneke is streng maar rechtvaardig zeg ik altijd maar. Dat bedoel ik harstikke positief. Ze let goed op me wanneer ik mijn oefeningen doe. Wanneer het nodig is corrigeert ze me dan. Zo blijf ik alert en kan het alleen maar beter gaan. Het is een hele fijne therapeut. Zij was degene die het doel stelde dat ik in de toekomst weer zal kunnen tennissen. Dat zou ik echt heerlijk vinden, weer met mijn tennisvrienden op de baan te staan. Het zal nog wel even duren voor het zo ver is, maar ik vertrouw op Janneke.

Locatie: Fysiogroep Zaandam

Back To Top