skip to Main Content

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten verspreidt het coronavirus zich ook door Nederland. Het aantal besmettingen loopt snel op omdat de mensen die het virus bijvoorbeeld in Noord-Italië hebben opgelopen thuis in Nederland in contact zijn gekomen met anderen en zo het virus weer verspreidden. Als die mensen vervolgens weer in contact komen met hun familie, vrienden en/of collega’s, is het risico groot dat het virus verder wordt overgedragen.

Kernpraktijken wil uit voorzorg de kans op besmetting via een van onze praktijken zo klein mogelijk maken. Onze fysiotherapeuten zien namelijk veel verschillende patiënten en werken ook met mensen die een verzwakte gezondheid hebben.
Om het risico op besmetting te beperken verzoeken we daarom om niet naar onze praktijken te komen als je corona-achtige ziekteverschijnselen hebt en/of de afgelopen tijd in een risicogebied bent geweest waar coronabesmettingen plaats hebben gevonden. Of als je symptomen hebt en in contact bent geweest met mensen die in die periode vanuit een risicogebied weer terug zijn gekomen naar Nederland.
Heb je binnenkort een afspraak bij een van onze praktijken? Ga dan even na of je binnen deze risicogroep valt.
Ons verzoek om niet te komen geldt voorlopig niet voor mensen die geen ziekteverschijnselen vertonen of die niet naar een risicogebied zijn afgereisd en ook niet onlangs contact hebben gehad met mensen die daar wel zijn geweest. Als je twijfelt of je wel moet komen, kun je het beste contact met ons opnemen. Bijvoorbeeld als je alleen griepsverschijnselen hebt maar niet zeker weet wat de juiste beslissing is. In dat geval kunnen we daar in overleg een besluit over nemen.
Voor informatie over welke regio’s als risicogebieden worden gezien kun je terecht op de website van het RIVM. Ook vind je daar alle actuele informatie en welke voorzorgsmaatregelen je zelf kunt treffen om besmetting en verspreiding te voorkomen.
Je kunt contact met ons opnemen via de volgende telefoonnummers:

Kernpraktijken Middenbeemster: 0299 – 68 39 88
Kernpraktijken Monnickendam: 0299 – 65 11 09
Kernpraktijken Purmerend: 0299 – 42 56 83
Kernpraktijken Volendam: 0299 – 32 01 75
Kernpraktijken Zaandam: 075 – 61 61 146

Back To Top