Skip to content

Sinds kort heeft Kernpraktijken Fysiotherapie de Garage in Volendam er een tweede locatie bij. In het splinternieuwe fitnesscentrum BodyResults huren zij twee behandelkamers. Daar zijn dagelijks twee van onze fysiotherapeuten werkzaam, waaronder sportfysiotherapeut Marc Plugboer. Als sportfysiotherapeut heeft hij na zijn opleiding fysiotherapie nog een driejarige master gevolgd.

Geen pleister op de blessure

Als je bij een sportfysiotherapeut als Marc in behandeling bent voor een blessure, dan duikt hij helemaal in de sport die je beoefent. Behalve uitvragen wat jouw precieze doelstelling is, en hoe vaak of intensief je wilt sporten analyseert hij ook hoe je beweegt. Uiteindelijk ga je natuurlijk naar de fysiotherapeut om van je klachten af te komen maar ook om deze niet meer terug te krijgen. En dat is waar Marc altijd naar streeft: “Het moet geen tijdelijke verlichting geven, het probleem moet worden opgelost. Zodat mensen weer, onafhankelijk van mij met veel plezier kunnen sporten op elk niveau”.

Marc ziet in de praktijk allerlei soorten sporters: van topsporters tot mensen die het puur als hobby doen. Laat je daarom niet afschrikken door de term ‘sportfysiotherapie’. Ook als je alleen af en toe fietst of hardloopt kan een sportfysiotherapeut veel voor je betekenen. Omdat een sportfysiotherapeut weet welke (complexe) eisen nodig zijn om die specifieke sport zo goed mogelijk te kunnen doen. Bij de groep recreatieve sporters is vaak veel winst te halen volgens Marc.

Sportfysiotherapie voor iedereen

Sportfysiotherapie is dus voor iedereen die van intensief bewegen houdt maar wordt gehinderd door pijnklachten, blessures of gewoonweg zijn prestaties op een verantwoorde manier wil verbeteren. Topsporters hebben volgens Marc vaak een team mensen om zich heen. De recreatieve sporter combineert zijn sport met een baan, studie of gezin maar wil toch ook presteren en zich goed voelen in de sport die hij of zij doet. De blessurekans is daar vaak groot en de gevolgen zorgen er vaak voor dat mensen niet meer durven of kunnen deelnemen. Behalve dat we werken naar herstel van de (lokale) pijnklacht is bewegingsanalyse en herstellen van mobiliteit de basis voor een optimale techniek en dus een belangrijk onderdeel van het behandelplan”. “We werken vaak met 2 collega’s samen aan het herstel van de patiënt. Zo gaat sportfysiotherapie en manueel therapie vaak hand in hand om te komen tot een optimaal resultaat.

Kampt u met klachten waardoor sporten of gezond bewegen niet goed gaat? Lukt het niet meer om lekker te bewegen en sporten zoals u dat altijd deed? Of wilt u graag beter worden in uw sport maar kampt u met blessures? Neem dan contact op met een van de sportfysiotherapeuten van Kernpraktijken. Wij helpen u graag.

 

 

 

 

Back To Top