Skip to content

Rik de Lange is in 1998 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam.

Rik is sinds 2017 afgestudeerd als Master Geriatrie fysiotherapeut, een specialisme dat zich richt op het onderzoeken en behandelen van de ouder wordende mens. Dit houdt onder andere in:

– Volwassenen met ouderdomsproblemen
– (risico op) Kwetsbaarheid
– Chronische ziekten
– Complexe problematiek
– Multimorbiditeit (meerdere aandoeningen tegelijk)
– Rondom ziekenhuisopname
– Revalidatie

Doelen van de behandeling kunnen zijn: de huidige functies en gezondheid behouden en/of verbeteren, zelfredzaamheid en/of de kwaliteit van leven optimaliseren.
De patiënt staat centraal en er wordt een specifiek behandelplan opgesteld. Op verzoek van een arts komt Rik ook aan huis.

Rik is opgeleid voor en heeft ervaring en affiniteit met de behandeling van geriatrische patiënten. Daarnaast behandelt Rik ook patiënten met hartfalen door middel van cardiorevalidatie, patiënten met meerdere aandoeningen tegelijk, reumatische aandoeningen, claudicatio intermittens (etalagebenen), osteoporose en duizeligheid.

Hij is altijd op zoek naar de samenwerking binnen de behandeling en het afstemmen van de behandeling op de wensen en mogelijkheden van de patiënt om een optimaal resultaat te behalen. Rik weet als geen ander zijn patiënten te motiveren.

Emailadres
lange@kernpraktijken.nl

BIG-nummer
19048538404

Back To Top