Ga naar hoofdinhoud

RuggroepKernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee biedt een speciaal trainingsuur voor de rug, dat vooral gericht is op de rug en buikspieren.

Veilig en effectief

Het voordeel van fitness voor de rug is dat u traint in een kleine groep onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut. Tijdens de intake maken we een helder trainingsprogramma op maat, welke we regelmatig bijstellen. Ook tijdens het uitvoeren van de oefeningen wordt u voortdurend begeleid. Zo weet u zeker dat uw training veilig en effectief is.

Is de Ruggroep iets voor mij?

Wilt u de rug sterker maken voor uw huishoudelijke taken, specifieke werktaken óf wilt u tijdens uw sportactiviteiten meer kracht en snelheid vanuit de rug kunnen genereren, dan is deze training iets voor u.
U kunt ook aan deze groep deelnemen als u net uitbehandeld bent voor uw rug en de aangeleerde oefeningen of trainingswijze wilt voortzetten. U kunt dan onder begeleiding uw rug blijven trainen.

Wat is het doel?

Het doel van de training is het vergroten van de belastbaarheid van de rug. Het is geen pijnbehandeling! U krijgt een persoonlijk trainingsschema waarin u geleerd wordt om uw rug in goede conditie te houden. Regelmatig worden oefeningen aangepast.

Begeleiding

De begeleiding is in handen van Kitty Stolk en wordt gegeven op de maandagavond van 18.15 – 19.15 uur. Kitty is één van de rug specialisten binnen Kernpraktijken.

Aanmelding

U kunt zich via het inschrijfformulier fysiofitness inschrijven. U kunt hierop aangeven dat u in de ruggroep wilt komen trainen. Na aanmelding wordt er telefonisch contact met u opgenomen om een afspraak te maken voor een sportmedische intake.

Indien u actuele rugklachten heeft, verloopt de intake via een fysiotherapeutische afspraak. Dit valt onder uw aanvullende verzekering. De intake vindt overdag plaats.

De intake

Tijdens de intake wordt er een uitgebreide functieanalyse van u en uw rug gemaakt. Wat is uw doel, hoe is de spierkracht, de mobiliteit en de coördinatie van uw wervelkolom spieren en hoe is uw algemene basis fitheid. Op deze manier kan er een trainingsschema op maat gemaakt worden en kunt u efficiënt en doelgericht trainen. Wanneer u een keer niet kunt komen, dan kunt u de training bij tijdige melding inhalen in een reguliere groep.

Bekijk hier onze folder over Fitness voor de rug

Download hier het inschrijfformulier

Back To Top