skip to Main Content

Begin 2012 werd er een hersentumor bij mij gediagnostiseerd. Dat was uiteraard echt enorm schrikken. Al enige tijd was ik verschrikkelijk moe. Ik dacht dat ik last had van een chronisch vermoeidheidsyndroom. Een hersentumor had ik niet verwacht natuurlijk, het zette mijn wereld echt behoorlijk op z’n kop. Al helemaal na de operatie. Aan de linkerkant van mijn lichaam was ik verlamd waardoor ik onder andere opnieuw heb moeten leren lopen. Ook mijn arm werkte niet goed meer. Ik ging dan ook een lange revalidatie tegemoet. Die begon al een week na de operatie, toen ik voor herstel in het Zaans Medisch Centrum lag, en werd vervolgd bij Reade in Amsterdam. Daarna kwam ik opnieuw bij het Zaans Medisch Centrum, maar nu voor poliklinische revalidatie. Toen mijn behandeling daar afliep, raadde mijn fysiotherapeut en arts Kernpraktijken aan. Ik heb Fysiogroep Zaandam gebeld en het voelde eigenlijk direct heel goed. Nel hielp me al fantastisch en  de sfeer in de praktijk is heel relaxed. Ik kom er echt graag.

Samen met Rob heb ik een behandelplan opgesteld. We hadden natuurlijk een duidelijk doel voor ogen: ik wilde alles weer kunnen! Rob is echt zeer deskundig. Hij kan me veel vertellen over alles dat er gebeurt in mijn lichaam. Ik vind het vooral leuk om daarvan op de hoogte te zijn. Dankzij de begeleiding van Rob, merkte ik al snel verbetering. Een keer per week ga ik naar de praktijk en daarnaast moet ik vooral veel oefeningen thuis doen. Rob is niet streng maar vooral oplettend. Hij houdt feilloos in de gaten of ik vooruitgang boek. Dat geeft me ontzettend veel vertrouwen. Vanaf nu ga ik alleen nog maar vooruit.

Het fijne vind ik vooral dat er meegedacht wordt. Ik wilde uiteraard op den duur weer kunnen autorijden. Hiervoor moest ik een rijbevoegdheidstest doen. Doordat mijn linkerarm nog steeds niet zo veel kon, moest ik trainen op het langdurig vasthouden van het autostuur. Rob heeft toen meegedacht en me aangeraden om zelf een stuur te maken zodat ik dagelijks thuis kon oefenen. Hij is oprecht betrokken en ik vertrouw er dan ook honderd procent op dat Rob zich net zo lang voor mij blijft inzetten tot ik mijn doel heb bereikt.

Locatie: Fysiogroep Zaandam

Back To Top