skip to Main Content

Afgelopen week zijn de spelers van zaterdag 2 , de J019-1 zaterdag en.JO15-1 elftallen van VVM weer door sportfysiotherapeut Silvia de Boer getest op hun fysieke prestaties.
Elke speler is beoordeeld op zijn fysieke capaciteiten als voetballer: handige informatie voor de speler en voor de trainer om de training goed op maat in te richten voor een nog betere prestatie van de voetballer in de wedstrijd. Daarnaast komen zwakke punten aan het licht waar aandacht aan kan worden geschonken om blessures te voorkomen.
Sportfysiotherapeut Silvia de Boer van Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee en inmiddels alweer jaren verbonden aan VVM is erg enthousiast.

“ Ik heb dit initiatief genomen omdat ik zie dat er tegenwoordig steeds meer spelers ernstig en langdurig geblesseerd raken. Om mijn steentje bij te dragen aan de vereniging heb ik voorgesteld om de spelers te testen op hun algehele fitheid. Uit die resultaten krijgen zij een advies om hun fitheid te verbeteren en zo blessures te verminderen/ voorkomen. Hopelijk zorgt een fitte selectie voor goede resultaten einde van het seizoen”

Ook de trainer Martijn Kaars is blij dat deze testprocedure is geïntroduceerd bij VVM in samenwerking met Ooster Ee. 
“Natuurlijk een hele grote stap richting meer professionaliteit wat wij willen creëren binnen VVM, ook een signaal naar de spelers, dat er ook individueel veel wordt gekeken en verwacht binnen de club. We kunnen nu blessures gaan voorkomen in plaats van verhelpen, wij willen natuurlijk iedereen zoveel mogelijk en met zoveel mogelijk plezier laten voetballen. Ik denk dat het een erg professioneel traject is, met 3 metingen per jaar. Er kan goed worden gezien hoe elke speler zich individueel ontwikkelt en waar iedereen staat ten opzichte van de normwaardes. Daarnaast ook een fijne samenwerking met Silvia, veel contact en tot nu toe zijn de testen ook goed verlopen. Ik denk dat we (VVM en Ooster Ee) er zeker in gaan slagen om dit nieuwe plan goed uit te voeren en met zijn allen de vruchten ervan gaan plukken.

Back To Top