Skip to content

Bij Kernpraktijken staan we klaar voor alle cliënten die na een besmetting met het coronavirus thuis in quarantaine hebben gezeten, uit het ziekenhuis zijn ontslagen of van de intensive care komen. Bij Kernpraktijken zijn “Coronatherapeuten” werkzaam die doorlopend worden bijgeschoold, om de meest recent onderbouwde inzichten te kunnen gebruiken in de revalidatie.

We weten dat veel mensen na de ingrijpende ziekteperiode lichamelijk en geestelijk langdurig moeten herstellen. Met een folder willen we u informeren over mogelijke klachten en gevolgen van een ingrijpende ziekteperiode of IC opname. Specifieke fysiotherapie bij longklachten kan u helpen bij de revalidatie en handvatten geven om adequaat met uw klachten om te gaan. Afhankelijk van de ernst van het ziekte beloop kunt u tegen meerdere klachten aanlopen.

Zo verliezen mensen gedurende de ziekenhuisopname veel spierkracht en spiermassa. Fysiotherapie kan helpen om uw kracht en bewegingsvaardigheden te trainen. De fysiotherapeut coacht u bij het zelfstandig opbouwen van lopen, traplopen en fietsen, passend bij uw belastbaarheid. Ook kan u langdurig kortademigheid en benauwdheid ervaren ondanks dat u geen actieve COVID-19-infectie meer hebt. Dit kan beangstigend zijn. Ademhalingstechnieken en spierkrachtversterking voor uw ademhaling kunnen getraind worden met de fysiotherapeut.

Uitputting is ook een vaak gehoorde klacht, ook hier is het belangrijk om op een verantwoorde manier de dagelijkse activiteiten weer op te bouwen. Wat de emotionele kant betreft kunnen mensen veel vragen hebben over hun toekomst, werk, gezin en hoe het leven weer op te pakken. Dit kan een gevoel van onzekerheid met zich meebrengen. Ook weten we dat veel mensen een tijd na hun ontslag uit het ziekenhuis nog klachten kunnen ervaren zoals somberheid en neerslachtigheid. Dit kan de vermoeidheid en de zorgen weer versterken. Psychische klachten maken de herstelfase extra zwaar; juist als je moet trainen, oefenen en doorvechten, ontbreekt dan de mentale energie.
Ook op dit terrein kan uw fysiotherapeut samen met u beoordelen waar en hoe u de beste hulp kan krijgen.

Samen werken we weer aan herstel.

Wilt u meer informatie over deze nazorg? Mail of bel ons dan. Mailen kan via contact.

Hieronder staan de telefoonnummers van onze praktijken en namen van de Contactpersonen:

  • Kernpraktijken Middenbeemster: 0299 – 68 39 88 (Onno Mantel)
  • Kernpraktijken Monnickendam: 0299 – 65 11 09 (Carla Bruin)
  • Kernpraktijken Purmerend: 0299 – 42 56 83 (Mariëtte van Kooten)
  • Kernpraktijken Volendam: 0299 – 32 01 75 (Peter Tol)
  • Kernpraktijken Zaandam: 075 – 61 61 146 (Nienke Jansen)
Back To Top