skip to Main Content

We willen u graag op de hoogte houden hoe wij met het coronavirus omgaan binnen Kernpraktijken. Veel van onze patiënten vragen zich af of wij wel open zijn en hoe het dan bijvoorbeeld zit met de anderhalve meter afstand die door de overheid wordt voorgeschreven. In dit artikel leggen we uit welke maatregelen we hebben getroffen en wat u het beste kunt doen als je binnenkort een afspraak een van onze praktijken hebt en daarover vragen hebt.

Hieronder hebben we de belangrijkste punten opgesomd:

 • Onze praktijken zijn gewoon open
 • Afspraken kunnen ook telefonisch of via een videoconsult plaatsvinden.
 • Dit wordt gewoon vergoed, mits de normale afspraak ook vergoed zou worden.
 • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten, koorts of andere Corona-achtige ziekteverschijnselen hebt
 • Valt u onder een ‘kwetsbare groep’, neem dan telefonisch contact met ons op, dan kunnen we in overleg met u bekijken of we bij u aan huis kunnen komen voor behandeling
 • Laat het weten als u niet komt.
 • Bel of mail ons als u nog andere vragen hebt over je afspraak.

Onze praktijken zijn open

Voorlopig zijn en blijven alle fysiotherapiepraktijken van Kernpraktijken gewoon open. Wij volgen het advies van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). In deze drukke tijden voor huisartsen en ziekenhuismedewerkers kunnen fysiotherapeuten ervoor zorgen dat de huisartsenpraktijken en ziekenhuizen niet nog verder overbelast raken. Daarom is het advies van de KNGF aan fysiotherapiepraktijken om open te blijven en patiënten te blijven zien. Onze fysiotherapeuten kunnen er zo bijvoorbeeld voor zorgen dat oudere mensen langer thuis kunnen blijven en op die manier niet naar het ziekenhuis hoeven. Wij doen er alles aan om de mensen die afhankelijk zijn van onze zorg te blijven helpen.

Afspraken kunnen ook telefonisch of via een videoconsult

Het is mogelijk om uw afspraak telefonisch of via een videoconsult te doen. Dit wordt vanwege het coronavirus gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar, als de normale afspraak ook vergoed zou worden tenminste. Met videoconsult kunnen we consulten op afstand afnemen, u kunt daarbij denken aan het stellen van de diagnose, geven van adviezen en oefen mogelijkheden.
Want we hebben via beeld consultatie goed de mogelijkheid om mensen van advies te voorzien. De huisartsen worden hiermee enorm ontlast. En we voorkomen hiermee  dat de zorg te lang wordt uitgesteld. Indien u van deze dienst gebruik wilt maken kan uw therapeut precies uitleggen hoe dat werkt. Neem in dat geval daarover contact op met de praktijk door ons re bellen of te mailen.

De overheid vraagt iedereen in Nederland namelijk om zoveel mogelijk aan sociale onthouding te doen, oftewel zo min mogelijk contact te hebben met anderen. Dat is voor onze fysiotherapeuten natuurlijk erg lastig, net als voor al onze patiënten die de komende tijd een of meerdere afspraken hebben staan. Toch kunnen we samen proberen om, als dat mogelijk is, zoveel mogelijk afstand van elkaar te houden. Of dat nu via een videoconsult/telefoongesprek is of door anderhalve meter afstand te houden tijdens de fysieke afspraak. Met hands on behandelingen zullen we zeer terughoudend zijn.

Blijf thuis als je verkoudheidsklachten, koorts of andere Corona-achtige ziekteverschijnselen hebt

Heeft u verkoudheidsklachten, zoals hoesten of een loopneus? Kom dan niet naar onze praktijken. Ook alsu koorts hebt of andere corona-achtige ziekteverschijnselen, zoals kortademigheid, keelpijn of hoofdpijn, vragen we u om thuis te blijven. Zelfs als u zeker weet dat het bijvoorbeeld een verkoudheid is, kunt u toch beter niet komen. U kunt namelijk ongemerkt besmet zijn met het coronavirus en dit vervolgens verspreiden als u hoest of niest. Of als het virus op uw hand zit en u iets of iemand aanraakt. Alsu twijfelt of u moet komen, bel of mail ons dan voor de zekerheid.

Heeft u zelf geen klachten maar bent u wel in contact gekomen met iemand die besmet is met het coronavirus? Ook dan kunt u beter niet naar uw afspraak komen, want de kans is dan groot dat u toch al het coronavirus bij u draagt. Dit advies geldt ook voor iedereen die onlangs nog op een plek is geweest waar veel coronabesmettingen zijn geweest, zoals Noord-Italië.

Laat het weten als u niet komt

We snappen dat het momenteel rare tijden zijn en dat u niet goed weet of u nu wel of niet moet komen als u een afspraak hebt. Maar als u besluit om niet te komen, laat het ons dan weten per telefoon of via de mail. Dan weten wij ook dat we niet op uw komst hoeven te rekenen. Dankuwel!

Bel of mail ons als je nog andere vragen hebt over je afspraak

Heeft u verder nog vragen? Mail of bel ons dan. Mailen kan via https://kernpraktijken.nl/contact/.

Hieronder staan de telefoonnummers van onze praktijken:

 • Kernpraktijken Middenbeemster: 0299 – 68 39 88
 • Kernpraktijken Monnickendam: 0299 – 65 11 09
 • Kernpraktijken Purmerend: 0299 – 42 56 83
 • Kernpraktijken Volendam: 0299 – 32 01 75
 • Kernpraktijken Zaandam: 075 – 61 61 146

Lees hier meer over kwetsbare groepen

Back To Top