skip to Main Content

Kernpraktijken heeft besloten om met een aantal zorgverzekeraars voor 2019 geen contract af te sluiten. Dit zijn: Zorg en Zekerheid, De Friesland en ENO.

De reden hiervoor is dat het aangeboden contract hoge administratieve lasten en lage tarieven met zich meebrengt waardoor er te weinig ruimte voor kwalitatief goede behandeling, bij- en nascholing en innovatie is. Wij gaan niet met deze voorwaarden akkoord en kiezen ervoor om geen contract aan te gaan met deze zorgverzekeraars.

Met alle andere verzekeraars hebben wij wel een contract afgesloten!

Wat betekent dit voor u?

Vanaf 1 januari 2019 kunnen wij u nog steeds behandelen als u bij één van deze verzekeraars verzekerd bent!
Echter, wij kunnen de behandelingen niet meer rechtstreeks bij de zorgverzekeraar declareren. U ontvangt een factuur van ons, welke u via overboeking of pin kunt betalen. U moet deze factuur zelf declareren bij uw zorgverzekeraar.

Hoeveel krijgt u vergoed?

Dat verschilt per zorgverzekering, maar is ook afhankelijk van het soort polis en pakket. Bij een restitutiepolis krijgt u 100% vergoed. Bij een naturapolis krijgt u een deel vergoed, meestal 60-80%. Wij adviseren u om zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de vergoeding van ‘niet-gecontracteerde zorg’.

Informatie over onze tarieven in 2019 kunt u vinden op onze website of vragen aan een medewerker.

Back To Top