Skip to content

De Parkinson Vereniging is op zoek naar een vrijwilliger in Purmerend, voor de ondersteuning van de organisatie van een Parkinson Café.

Wat vragen wij van u?
Als vrijwilliger van een Parkinson Café organiseert u samen met uw team minimaal 6 en maximaal 12 keer per jaar een Parkinson Café bijeenkomst. U heeft kennis van de ziekte van Parkinson(ismen) en affiniteit met de standpunten van de Parkinson Vereniging. U biedt de bezoekers van het Parkinson Café een luisterend oor en biedt informatieve- en recreatieve activiteiten. U beschikt over goede contactuele eigenschappen om samenwerkingen aan te gaan met gemeente, bedrijven en partners uit het ‘Parkinson’netwerk. Ook het fondsenwerven in uw regio voor de financiële ondersteuning van het Parkinson Café is u niet vreemd. Bovenal vindt u het als organisatietalent heerlijk om de organisatie van A(fspraken) tot Z(akelijk) te regelen voor de totstandkoming van de Parkinson Café bijeenkomsten. Als echte teamspeler motiveert u de vrijwilligers in uw team en draagt u diverse taken aan hun over. U heeft cijfermatig inzicht, kunt goed met de computer overweg en beschikt over voldoende tijd en energie.

Wat krijgt u ervoor terug?

  • Persoonlijke contacten tijdens de Parkinson Café bijeenkomsten en bij de halfjaarlijkse provincie overleggen van de Parkinson Vereniging.
  • Meer kennis opdoen tijdens de eendaagse cursussen “Maak kennis met de Parkinson Vereniging”, “basiscursus voor initiatiefnemers van Parkinson Cafés” en overige cursussen.
  • Ondersteuning vanuit het landelijk bureau en van de provinciaal coördinator uit uw provincie.
  • Een onkostenvergoeding en een bedrijfs- en ongevallenverzekering

De Parkinson Vereniging
De Parkinson Vereniging is een middelgrote patiëntenvereniging met bijna 9.000 leden. De ruim 250 vrijwilligers in de vereniging worden ondersteund door een eigen bureau met 7 medewerkers. Het bureau voert samen met actieve leden activiteiten uit op het gebied van lotgenotencontact, voorlichting, belangenbehartiging en wetenschapsbeleid.  De Parkinson Vereniging organiseert jaarlijks diverse bijeenkomsten voor leden, waaronder het jaarlijkse symposium Wereld Parkinson Dag. Op regionaal en plaatselijk niveau zijn er wekelijks activiteiten van allerlei aard. De bekendste daarvan zijn de bijna 60 Parkinson Cafés waar men elkaar maandelijks kan ontmoeten in een informele, ontspannen sfeer.

Geïnteresseerd in de functie? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miriam Leenders, landelijk activiteitencoördinator, miriam@parkinson-vereniging.nl of telefonisch 030 65 61 369. Of met Marcelle Barion, provinciaal coördinator, marcellebarion@gmail.com of telefonisch 0229 23 18 34.

Back To Top