Skip to content

Er zijn weer vier collega’s binnen Kernpraktijken bevoegd om de behandeltechniek Dry Needling toe te passen: Lennart (Middenbeemster), Maarten (Zaandam), Suze (Volendam & Zaandam) en Ernst hebben onlangs het eerste deel van de cursus Dry Needling behaald! Dit betekent dat in totaal vijftien van onze therapeuten bevoegd zijn om deze innovatieve vorm van fysiotherapie toe te passen.

De cursus Dry Needling is een veelomvattende cursus, bestaande uit drie verschillende delen. Tijdens het driedaagse, eerste deel van de cursus wordt aandacht besteed aan de theorie en onderbouwing vanuit wetenschappelijke literatuur en het onderzoeken en behandelen van armen en benen. Na afronding van dit deel van de cursus mogen de therapeuten alleen de extremiteiten (armen en benen) behandelen. Dit gedeelte is door onze vier bovenstaande collega’s nu behaald.

Lennart, Maarten, Suze en Ernst krijgen nu zes weken de tijd om in de praktijk aan de slag te gaan met de nieuw aangeleerde technieken. Na deze periode zal tijdens een examen getest worden of ze de kennis en techniek goed beheersten. Na het behalen van deze toetsing zullen zij het tweede deel gaan volgen. Dit tweede deel van de cursus Dry Needling bestaat uit drie dagen onderzoeken en behandelen van de spieren in de romp en rond de wervelkolom. Zes maanden later starten Lennart, Maarten, Suze en Ernst het laatste deel, waarin zij leren over de behandeling van het hoge deel van de nek en kaak.

We zijn erg trots dat Lennart, Maarten, Suze en Ernst het eerste deel van de cursus Dry Needling succesvol hebben afgerond! Gefeliciteerd met het behalen van deze mooie bevoegdheid.

Meer informatie over de behandelmethode Dry Needling vindt u op onze website. 

Back To Top