skip to Main Content

Op 23 oktober openden Kernpraktijken de Garage, Weidevenne, Beemster en Ooster Ee, in samenwerking met het Waterlandziekenhuis, Combines Quality Care en Fysiotherapie praktijken Landauer en Fysioconsult Purmerend een nieuwe praktijk in het Waterlandziekenhuis: KernKinetics. 

Binnen KernKinetics is het mogelijk om na een knie, heup of schouderoperatie optimaal te revalideren onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten, in samenwerking met de orthopeed. Dit gebeurt met het revalidatieprogramma Orthonet.

Door een samenwerking aan te gaan met Combined Quality Care kunnen de orthopeden van het Waterlandziekenhuis patiënten een nieuwe vorm van revalidatie aanbieden. Hierbij krijgen patiënten een aantal testmomenten aangeboden door speciaal opgeleide fysiotherapeuten, zowel voorafgaand aan de ingreep als tijdens het revalidatietraject. Speciaal hiervoor is op de tweede verdieping van het Waterlandziekenhuis de KernKinetics testpraktijk geopend.

De Voordelen van revalidatieprogramma Orthonet

“Dat patiënten revalideren na een ingreep in het ziekenhuis is natuurlijk niet nieuw”, vertelt orthopeed Damen. “Normaliter gaan patiënten naar hun eigen fysiotherapeut en als alles naar behoren gaat zien wij de patiënt niet meer terug. In dit nieuwe revalidatieprogramma van Orthonet wordt de patiënt een aantal keren getest in de KernKinetics testpraktijk. De uitslag van deze test wordt niet alleen met de patiënt besproken, waardoor de patiënt inzicht krijg in zijn eigen revalidatie, maar ook worden deze resultaten gedeeld met de betrokken orthopedisch chirurg en behandelend fysiotherapeut. Dit heeft als voordeel dat de behandeling sneller kan worden bijgestuurd indien nodig. Een ander voordeel van deze nieuwe werkwijze is dat er gebruik wordt gemaakt van uniforme protocollen en dat gegevens van revaliderende patiënten worden verzameld. Feitelijk vindt er voortdurend onderzoek plaats wat ons helpt om behandelresultaten te optimaliseren”, vertelt Damen. “Nog een voordeel van het werken met Orthonet is dat de patiënt via het digitale systeem zelf inzage heeft in zijn of haar testresultaten. Dat geeft volop inzicht in het herstel.”

Wilt u meer informatie over het revalidatieprogramma Orthonet? Vraag er dan naar in onze praktijken.

Back To Top